rasenescu.html

Ioan Rășenescu

 

Profesorul Ioan Rășenescu a fost o puternică personaliatate a învățământului de industrie alimentară. Înzestrat cu o inteligență deosebită, putere de muncă și tenacitate ieșite din comun, cu dârzenie și perseverență, rămâne pentru toți ce i-au fost studenți și colaboratori un exemplu de dăruire, dragoste de oameni și adevăr.
                                                                      

 

 

Nascut: 8 octombrie 1919, com. Șirnea

 

Studii: Facultatea de Chimie Industrială, Politehnica București

 

Decedat: 17 septembrie 1983, Galați

 

Activitate profesională

cercetător la Academia Romană.
asistent la catedra "Operații și aparate în industria chimică".
inginer șef la Institutul de Proiectări pentru Industrie Alimentară din București (1961-1968).
șef al catedrei de "Microbiologie-operații și aparate" din Institutul Politehnic din Galați (1969).

 

Lucrări de specialitate

1959 - Procese și aparate în industria alimentară.
1968 - Manualul inginerului din industria alimentară.
1970 - Curs de utilaj special în industria alimentară: fermentative, conserve, carne, lapte.
1973 - Constante termofizice ale produselor din industria zahărului, uleiului, săpunului, amidonului, produselor zaharoase, morăritului și panificației.
1978 - Operații și utilaje în industria alimentară. Capitolele : Mărunțirea, sortarea, stoarcerea, fluidizarea, refrigerarea și congelarea.
1979 - Aplicații și probleme de tehnologie în industria alimentară.
1982 - Operații și utilaje în industria alimentară. Capitolele : Filtrare, centrifugare, condensare, evaporare.
1984 - Fenomene de transfer.
1988 - Lexicon-îndrumar pentru industria alimentară: tehnologii, operații, procese și produse.

 

back