segal.html

Brad Segal

 

"Brad Segal n-a fost discipolul nimănui. A fost un om dotat în mod excepțional atât pentru cercetare cât și pentru învățământ, care însă a muncit continuu, fără răgaz, modest și binevoitor."
                                                                      dr. Ion Oțel

 

 

Nascut: 17 noiembrie 1935, Odobești

 

Studii: Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare, Institutul Politehnic Galați.

 

Decedat: 29 martie 1995

 

Decoratii: Medaliat de Comisia Internațională a Industriilor Agricole din Paris (1968);

 

Activitate profesională

1957 - asistent la disciplina Tehnologia conservelor vegetale, Institutul Politehnic din Galați;
1959-1968 - șef lucrări, titular cursuri Tehnologia și utilajul industrializării fructelor și legumelor și Tehnologia generală a produselor alimentare;
1965 - doctor inginer în Microbiologie industrială, cu teza "Complexul enzimatic al mucegaiurilor ce se dezvoltă pe struguri", conducător prof. dr. doc. Dumitru Moțoc;
1968 - conferențiar la disciplinele Tehnologia conservşrii fructelor și legumelor și Tehnologia generalş în industria alimentară;
1968 - secretar științific al Facultății de Tehnologia Produselor Alimentare și Tehnică Piscicol࣓ Galați;
1971 - conducător doctorat pentru domeniul Tehnologia industriilor alimentare;
1975 - profesor universitar la Universitatea din Galați;
1985 - primește distincția de Profesor universitar evidențiat cu titlu onorific acordat de Ministerul Educației și Învățământului;
1987 - distins cu Diploma de onoare a Ministerului Educației și Învățământului pentru creativitate și eficiență în învățământ;
1991 - primește Diploma Uniunii Medicale Balcanice pentru cercetarea științifică în domeniul alimentelor de protecție.

 

Lucrări de specialitate

1963 - primul brevet de invenție cu tema "Procedeu de vinificare a strugurilor roșii", urmat de alte 25 de brevete din diverse domenii;
1964 - Tehnologia conservării fructelor și legumelor;
1966 - Metode rapide de analiză în industria alimentară;
1971 - Biochimia produselor alimentare;
1974 - Sterilizarea produselor alimentare;
1975 - Surse de proteine;
1979 - Diversificarea produselor alimentare horticole;
1982 - Procedee de îmbunătățire a calității și stabilității produselor alimentare;
1983 - Valoarea nutritivă a produselor agroalimentare;
1985 - Dezvoltarea creativității tehnologice;

Lucrări bibliografice despre autor

Brad Segal 1935 - 1995

 

back