FORMULAR DE CERERE DE REFERINȚE

Prin intermediul formularului interactiv de cerere de referințe puteți transmite, simultan, o solicitare de informații către toate bibliotecile furnizoare de referințe prin e-mail in Proiectul REM-RO.
Datele introduse de dumneavoastră în acest formular vor fi direcționate către o listă de discuții, iar cererea va fi preluată spre rezolvare de către una dintre bibliotecile furnizoare de referințe prin e-mail.
Formularul interactiv de cerere de referințe este destinat, în principal, furnizării de răspunsuri la cereri de referințe punctuale, care implică utilizarea de către bibliotecar a uneia sau mai multor lucrări de referințe (dicționare, enciclopedii, ghiduri etc.), căutarea de informații în Internet și/sau direcționarea dumneavoastră către anumite resurse tradiționale sau electronice.
Pentru a transmite cereri de referințe bibliografice sau pentru a solicita alt tip de informații legate de colecțiile și serviciile unei anumite biblioteci, accesați din portalul REM-RO link-ul către serviciile de referințe furnizate de biblioteca respectivă.

Întrucât furnizarea de răspunsuri la cererile de referințe prin e-mail este o activitate laborioasă și consumatoare de timp, nu transmiteți astfel de cereri decât dacă aveți cu adevărat nevoie de informațiile solicitate. Timpul bibliotecarilor este la fel de prețios ca și timpul dumneavoastră.

Nici una dintre datele personale pe care ni le furnizați nu vor fi comunicate unei terțe părți. Datele colectate prin intermediul acestui formular vor fi utilizate exclusiv pentru statisticile proiectului REM-RO; aceste statistici nu vor include numele și prenumele dumneavoastră.


* - Câmpuri obligatorii
 
* Nume:
* Prenume:
Telefon:
Introduceți numărul dumneavoastră de telefon, în eventualitatea în care doriți să fiți contactat și pe această cale.
* E-mail:    
Introduceți cu atenție adresa de e-mail la care doriți să primiți răspunsul.
* Profesie:
Instituție:
* Localitate:
Este necesar să știm localitatea în care vă aflați, pentru a vă putea direcționa, eventual, către cea mai apropiată bibliotecă.
* Domeniul cererii:
Este necesar să cunoaștem contextul și scopul solicitării dumneavoastră de informații, pentru a vă putea furniza un răspuns adecvat.
Cum veți utiliza informațiile solicitate?
* Cererea / întrebarea dumneavoastră:
Cererea dumneavoastră va fi analizată de către un bibliotecar, nu de către un calculator; așadar, folosiți propoziții complete și spuneți-ne, eventual, și ce știți deja despre subiectul care vă interesează. Cu cât ne veți furniza mai multe informații, cu atât răspunsul pe care-l veți primi va fi mai adecvat cererii dumneavoastră.
Tipul de răspuns preferat:
Uneori, informațiile solicitate nu sunt disponibile în Internet, dar este posibil să le găsiți într-o bibliotecă situată în apropierea dumneavoastră, către care vă putem direcționa.
Surse deja consultate:
Menționați, dacă este cazul, sursa sau sursele deja consultate de dumneavoastră pentru a afla informațiile care vă sunt necesare. Ne este util să știm acest lucru, pentru a nu repeta efortul dumneavoastră și pentru a nu exista riscul să vă recomandăm o sursă pe care ați consultat-o deja.